2013 de Val

Is alles wat wij op televisie zien, werkelijk waar? De nieuwsbeelden die wij zien, of de meningen die wij horen,  zijn gekozen door redacties die bepalen wat wij  te zien krijgen.
Suggestieve montage van beelden kunnen uw mening beïnvloeden. Wat gebeurt er in de tv-studio’s als de lichten doven en de camera’s uit staan? Is er een werkelijkheid die draait om ego’s, macht en invloed ?
De Val’ is een komedie over succes  in de doorgedraaide wereld van media, politiek en amusement.  Hoofdpersoon Sander Steenhuis, beroemd presentator van een veelbekeken talkshow, merkt  dat met de dood van zijn beste vriend de neergaande spiraal is ingezet. Net als de held in een klassieke tragedie, ervaart hij dat zijn werkelijkheid steeds verder afbrokkelt en weet hij niet meer wie hij kan vertrouwen.
‘De Val’ bood Het Voetlicht nieuwe uitdagingen en nieuwe dimensies. Hoe combineer je het grote gebaar van het theater (waar het publiek op rij 10 het ook wil meemaken) met de ingetogenheid die de camera vraagt (waar het optrekken van een wenkbrauw kan ontaarden in een angstaanjagende grimas)? De spelers hebben ter voorbereiding een televisieopname bijgewoond bij de regionale omroep RTV Gouwestad om een indruk te krijgen van de technische  kant van televisieopnamen.

De scenes zijn kort, de decors wisselen snel,  elf acteurs van Het Voetlicht spelen eenentwintig rollen, geholpen door de dramaturg, de licht-wizzard, de standbouwer en de cameraman.

Rolverdeling:

Saskia/Femke ( Tiny van der Burg )

Sander Steenhuis ( Mark Snijdelaar )

Lola/ Dorien/ Lidya ( Tiny van der Zande )

Serveerster/ politica/ Brenda ( Anneke Vlijter )

Dokter/ Pieter-Jan ( Gerard van Vliet )

John/ Hero ( Bas de Geus )

Polly ( Petra van Vliet )

Maranka/ Chantal ( Esther Bezembinder )

Merel ( Patricia Versluis )

Timothy/ Gerald ( Raymond Snijkers )

Peter/ Bary ( Jos Heus )

regisseur ( Jolanda Eegdeman )