2024 ” AFGANG “

Onze komende voorstelling ” AFGANG “

De klucht is een toneelvorm die vandaag de dag nog vaak wordt gespeeld. Het is een vorm waarin niet zozeer het spel of het verhaal centraal staat. Integendeel zelfs. Het verhaal bestaat vaak uit een reeks van onwaarschijnlijke en vergrote misverstanden waarbij meestal een bepaald voorwerp (koffer, doos, envelop en in dit stuk ook sardientjes) vaak terugkomt. Ook deuren spelen vaak een grote rol, met opkomsten en afgangen waarbij men elkaar net mist of niet opmerkt. 

In dit stuk is een theatergroep bezig met de repetitie van zo’n klucht met de titel “belastingvrij”. De vermoeidheid en de stress van de première spelen iedereen parten. Over het verdere verloop laten we verder niets los. Alle stukjes vallen na de pauze vanzelf op hun plaats.

Als toneelgroep hebben we dit stuk zeker niet onderschat. Het was, met respect voor Johan Lanting en zijn opvolgers, een complexe klus om deze satire op de klucht goed uit te voeren. We hebben er bewust veel tijd voor genomen en de repetities waren verre van eenvoudig. Wij zijn trots op het resultaat en hopen vooral dat u na de voorstelling even moet bijkomen … Als regisseur was dit een uitdaging maar voor de spelers nog veel meer. Diepe buiging voor hen allemaal!

Peter Meijer, regisseur

Lokatie: DE THEATERBAKKERIJ

vrijdag 15 maart 2024 om 20.00 uur
zaterdag 16 maart 2024 om 14.00 uur
zaterdag 16 maart 2024 om 20.00 uur