Onze nieuwe regisseur ……

Iris Slee

Iris studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht en volgde de Engelstalige opleiding “Theatre and Education.” Na haar afstudeerproductie (1999) heeft zij gewerkt als regisseuse, docente en actrice. Iris heeft aan uiteenlopende regie projecten gewerkt in met name het theater maar ook film regie heeft zij gedaan.

Daarnaast heeft Iris als drama docent verschillende regieprojecten gedaan met Jeugd groepen. Binnen middelbare scholen maar ook bij theaterverenigingen. Naast regisseren werkt Iris voornamelijk als actrice in theatervoorstellingen en film. In theaterproducties zoals: Lady Macbeth, Craving Chocolate, The Hunger Artist, Judith en meest recent: De laatste show. In filmproducties is zij te zien in de films: Geert de Groote, Eyewalk, FATAAL en meest recent: Ontsnappen voor veteranen.

Bij theatergroep het Voetlicht zal Iris dit jaar de regie op zich nemen. Er is geprobeerd naar een stuk te zoeken wat qua stijl en sfeer nog niet eerder is gedaan door het voetlicht. Ook is er geprobeerd om alle leden een rol te laten spelen in het komende stuk en ook dat is gelukt. De werkwijze van Iris is een nieuwe manier voor het voetlicht zodat zij dit keer via een andere ingang een stuk zullen benaderen. De repetities zijn al in volle gang en op 8 en 9 november speelt het voetlicht het eindresultaat in De Theaterbakkerheij.